Paahdettu juuressosekeitto ja smetanasilliherkku

Uunissa paahdetuista makeista juureksista valmistuu täyteläinen juuressosekeitto helposti. Keiton pinnalle lisätään rapeita ruisleipälastuja ja Silliherkkua.

Katso reseptivideo täältä.

Valmistusaika
60 min.

Annokset
4

Ainekset

  • 500 g porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1/2 juuriselleriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa
  • 4 dl kasvislientä
  • 4 dl kermaa
  • timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria

RUISLEIPÄKRUTONGIT

  • 8 ohutta siivua jälkiuunileipää
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

LISÄKSI

  • 1/2 prk Abba Silliherkku smetanasilliä
  • tuoretta yrttiä

Valmistusohjeet

Pese juurekset huolellisesti. Kuori palsternakka ja selleri, ohutkuorista porkkanaa ei tarvitse kuoria. Laita kasvikset uunivuokaan, lisää öljy ja suola. Paahda kasviksia 200 C noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsyneet.

Valmista samalla uunissa ruisleipäkrutongit. Siivuta jälkiuunileipä mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja sivele öljyllä ja mausta suolalla. Paahda 200 C noin 5 minuuttia, kunnes krutongit tuntuvat rapeilta. Tarkkaile leipiä välillä etteivät tummu liikaa.

Kuumenna kattilassa kasvisliemi ja kerma. Lisää paahdetut kasvikset tehosekoittimeen kasvisliemi-kermaseoksen ja timjamin kanssa. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla. Lisää keittoannosten pinnalle Silliherkkua ja ruisleipäkrutonkeja.