Sillikoulun Nizzansalaatti

Sillikoulun Nizzansalaatti on ruokaisa salaatti sellaisenaan nautittuna. Voit tarjoilla Nizzansalaatin myös paistetun kalan lisukkeena.

Valmistusaika
30 min.

Annokset
6

Ainekset

  • 1 prk Abba tonnikalaa vedessä
  • 10 palaa Abba Ranskalainen Sipulisilliä
  • 4 kpl vihreää parsaa kuorittuna
  • 4 kpl kananmunaa keitettynä (7-8 min)
  • 400 g perunaa keitettynä ja viipaleiksi pilkottuna
  • 10 kpl kirsikkatomaattia puolitettuna
  • 200 g vihreää papua ryöpättynä ja paloiteltuna
  • 10 kpl vihreitä oliiveja
  • 10 kpl mustia oliiveja
  • 1 punasipuli ohuina renkaina
  • 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • haluamaasi salaattisekoitusta (esim. lehtijääsalaatti)

KASTIKE

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 0.5 dl punaviinietikkaa tai sitruunamehua
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • basilikaa viimeistelyyn

Valmistusohjeet

Ryöppää parsat suolatussa kiehuvassa vedessä noin 2 minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä.

Kuori keitetyt sekä jäähdytetyt kananmunat ja leikkaa ne neljään lohkoon.Sekoita varovasti kaikki aineet paitsi tonnikala keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kaada sekoitettu salaatti tarjoilukulhoon ja pirskottele päälle maustunut kastike. Anna kastikkeen imeytyä hetki salaattiin ja tarkista maku. Murusta tonnikala lopuksi salaatin päälle ja viimeistele tuoreella basilikalla.