Sillimousse

Bloggaaja “Pullahiiren leivontanurkka” kehitti sillimoussen Ahti -sillistä, joka sopii vaikka saaristolaisleivän päälle tai ruokapöytään perunoiden lisukkeeksi.

Valmistusaika
30min.

Annokset
20

Ainekset

  • 1 pkt Ahti Matjessillifilee
  • 100 g kylmäsavustettua kirjolohen mätiä
  • 1 pieni punasipuli
  • 1/4 dl tuoretta tilliä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 400 g ranskankermaa
  • 2 dl vispikermaa
  • 1/3 tl valkopippuria

LISÄKSI

  • saaristolaisleipää tai ruisnappeja

Valmistusohjeet

Pilko silli pieniksi kuutioiksi. Nosta paloitellut sillifileet kulhoon yhdessä kirjolohen mädin kanssa. Jätä osa mädistä koristeluun.

Pilko sipuli ja tilli pieneksi sekä purista sitruunan mehu. Sekoita tilli, mäti, sipuli, tilli ja sitruunan mehu yhdessä ranskankerman kanssa kulhossa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se lopuksi joukkoon.

Mausta mousse vielä valkopippurilla ja sekoita tasaiseksi.

Anna moussen tekeytyä jääkaapissa muutama tunti. Jaa mousse saaristolaisleivän tai ruisnappien päälle. Voit myös laittaa moussen tarjolle kulhossa. Koristele halutessasi tillillä, mädillä ja punasipulilla.