Valkoinen ja punainen sillileipä

Bloggaaja “Meanwhile in Longfield” kehitti valkoisen ja punaisen sillileivän Ahti-sillifileistä. Värinsä sillilievät saavat täytteeseen käytetyistä raaka-aineista, valkoinen sillileipä kurkkulohkoista ja punainen sillileipä taas punajuurilohkoista.

Valmistusaika
30 min.

Annokset
10

Ainekset

VALKOINEN SILLILEIPÄ

KORISTELUUN

  • silputtua ruohosipulia

PUNAINEN SILLILEIPÄ

Valmistusohjeet

VALKOINEN SILLILEIPÄ

Liota sillifileitä vedessä muutaman tunnin ajan

Silppua silli, sipuli, suolakurkku sekä ruohosipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi.

Sekoita kaikki ainekset hyvin ja anna seoksen maustua jääkaapissa yön yli.

Leikkaa saaristolaisleivästä ohuita viipaleita ja laita silliseosta päälle. Koristele leivät lopuksi silputulla ruohosipulilla.

PUNAINEN SILLILEIPÄ

Keitä kananmunat kypsiksi.

Soseuta sauvasekoittimella punajuuret sekä oliiviöljy tasaiseksi seokseksi. Sekoita punajuuritahnan sekaan smetana.

Leikkaa kananmunat viipaleiksi munaleikkurilla. Leikkaa saaristolaisleivästä ohuita viipaleita. Leikkaa sillifileestä noin 1 - 1 1/2 cm:n paksuisia viipaleita.

Lado leipäviipaleen päälle ensin kananmunaviipaleita, sen jälkeen punajuuri-smetanatahnaa ja lopuksi vielä sillipaloja. Viimeistele annos silputulla tuoreella tillillä.