Sillikoulu Grillatut lohi-perunavartaat

Grillatut lohi-perunavartaat

Abban Silliherkut taipuvat moneen. Valmista helpot lohi-perunavartaat kesäpöytään ja tarjoile niiden kanssa yrteillä ja ruohosipulilla maustettua Abba Silliherkkua. Voit käyttää lohen tilalla muitakin kiinteitä ja lihaisia kaloja, kuten tonnikalaa tai turskaa.
35 mins
RUOKALAJI Kalaruoat
ANNOSMÄÄRÄ 6

Ainesostat
  

  • 500 g nahatonta lohta
  • 400 g uutta perunaa
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 4 sitruunaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl kuivattua provencen yrttisekoitusta
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • ½ dl hienonnettua timjamia

Ohjeet
 

  • Kuutioi lohi isoiksi paloiksi. Pese ja keitä uudet perunat suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Viipaloi sitruunat.
  • Aseta lohikuutiot, perunat ja sitruunaviipaleet vuorotellen vartaaseen.
  • Valele vartaat oliiviöljyllä ja mausta yrttisekoituksella, suolalla ja pippurilla.
  • Kypsennä vartaat grillissä niin, että ne saavat hyvän värin joka puolelta ja lohet ovat kypsiä. Ripottele päälle tuoretta timjamia ja tarjoile vartaat Abba Silliherkun kanssa.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!