Karitsan paahtopaistia ja paistettua silliä

Karitsan paahtopaistia ja paistettua silliä

Paistettu silli on klassikko ja sen herkulliset maut sopivat hienosti yhteen karitsan lihan kanssa. Lisukkeena toimii maukas pottuvoi. Kokeile korvata reseptistä karitsa riistalla ja saat aikaan jälleen uuden makuelämyksen.
40 mins
RUOKALAJI Lämpimät ruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesostat
  

  • 2 karitsan paahtopaistia
  • 1 pkt Ahti Matjessillifileetä
  • 50 g voita
  • 1 rkl paahdettua rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl timjamia
  • 1 rkl chilijauhetta
  • ½ dl oliiviöljyä

Pottuvoi

  • 150 g voita
  • 1 kg perunoita
  • 2-3 dl perunan keitinlientä
  • 1 tl suolaa

Ohjeet
 

  • Jauha morttelissa mausteet ja öljy hienoksi tahnaksi ja mausta liha.
  • Ruskista liha pannulla voissa ja paista uunissa 180 asteessa kunnes sisälämpö on 57 °C.
  • Ennen tarjoilua ruskista samalla pannulla kuivatut sillipalat nopeasti molemmin puolin.
  • Tarjoa liha ja sillipalat pottuvoin, punaviinikastikkeen sekä kasvisten kanssa.

Pottuvoi

  • Kuori perunat ja keitä niitä suolavedessä kypsäksi.
  • Kun olet keittänyt perunat, survo ne.
  • Lisää joukkoon voi ja keitinlientä kunnes seos on muusimaista. Mausta suolalla.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!