Paahdettu juuressosekeitto ja smetanasilliherkku

Paahdettu juuressosekeitto ja smetanasilliherkku

Uunissa paahdetuista makeista juureksista valmistuu täyteläinen juuressosekeitto helposti. Keiton pinnalle lisätään rapeita ruisleipälastuja ja Silliherkkua.
Katso reseptivideo täältä.
1 hr
RUOKALAJI Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesostat
  

  • 500 g porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • ½ juuriselleriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa
  • 4 dl kasvislientä
  • 4 dl kermaa
  • timjamia
  • mustapippuria

Ruisleipäkrutongit

  • 8 ohutta siivua jälkiuunileipää
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

Ohjeet
 

  • Pese juurekset huolellisesti. Kuori palsternakka ja selleri, ohutkuorista porkkanaa ei tarvitse kuoria. Laita kasvikset uunivuokaan, lisää öljy ja suola. Paahda kasviksia 200 °C noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsyneet.
  • Valmista samalla uunissa ruisleipäkrutongit. Siivuta jälkiuunileipä mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja sivele öljyllä ja mausta suolalla. Paahda 200 °C noin 5 minuuttia, kunnes krutongit tuntuvat rapeilta. Tarkkaile leipiä välillä etteivät tummu liikaa.
  • Kuumenna kattilassa kasvisliemi ja kerma. Lisää paahdetut kasvikset tehosekoittimeen kasvisliemi-kermaseoksen ja timjamin kanssa. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla. Lisää keittoannosten pinnalle Silliherkkua ja ruisleipäkrutonkeja.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!