Sillillä maustetut gougères-tuulihatut

Sillillä maustetut gougères-tuulihatut

Sillillä maustetut gougères-tuulihatut maistuvat perinteistä silliä vierastavallekin. Nämä pienet suolapalat häviävät parempiin suihin hyvinkin nopeasti, varsinkin jos seurana on tuopillinen sopivaa mallasjuomaa. Sillisyyden tuplaamiseksi voi tuulihatut vielä jäähdyttyään täyttää esimerkiksi sillimoussella.
1 hr
RUOKALAJI Alkupalat, Kylmät silliruoat, Naposteltavat
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesostat
  

  • 5-6 palaa Boy Sipulisilliä
  • 5 rkl voita
  • dl rasvatonta maitoa
  • ¼ tl suolaa
  • 1.2 dl vehnäjauhoja
  • 2 kpl kananmunaa
  • ½ dl Gruyère-juustoa raastettuna
  • ½ dl Pecorino-juustoa raastettuna
  • ½ tl  jauhettua mustapippuria
  • 1 rkl tuoreita timjaminlehtiä
  • maitoa voiteluun
  • juustoraastetta kuorruttamiseen

Ohjeet
 

  • Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  • Kuumenna voi, maito ja suola kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
  • Lisää jauhot ja sekoita kunnes seos sakenee ja vetäytyy kattilan reunoilta. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
  • Lisää kananmunat yksitellen, niin että kananmuna yhdistyy taikinaan kunnolla ennen seuraavan lisäämistä.
  • Lisää juustoraasteet, mustapippuri, hienonnettu silli ja timjaminlehdet. Nostele taikinasta kahdella lusikalla reiluja kahden sentin palloja leivinpaperille vajaan viiden sentin välein. Voitele maidolla ja kuorruta juustoraasteella.
  • Paista n. 30 min kunnes tuulihatut ovat ruskistuneet ja paisuneet. Älä avaa uunia kesken paistamisen.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!