Sillimousse

Sillimousse

Bloggaaja “Pullahiiren leivontanurkka” kehitti maukkaan sillimoussen Ahti -sillistä, joka sopii vaikka saaristolaisleivän päälle tai ruokapöytään perunoiden lisukkeeksi.
30 mins
RUOKALAJI Alkupalat, Joulu, Juhlapöytään
ANNOSMÄÄRÄ 20

Ainesostat
  

  • 1 pkt Ahti Matjessillifileetä
  • 100 g kylmäsavustettua kirjolohen mätiä
  • 1 pieni punasipuli
  • ¼ dl tuoretta tilliä
  • ½ sitruunan mehu
  • 400 g ranskankermaa
  • 2 dl vispikermaa
  • tl valkopippuria

Lisäksi

  • saaristolaisleipää tai ruisnappeja

Ohjeet
 

  • Pilko silli pieniksi kuutioiksi. Nosta paloitellut sillifileet kulhoon yhdessä kirjolohen mädin kanssa. Jätä osa mädistä koristeluun.
  • Pilko sipuli ja tilli pieneksi sekä purista sitruunan mehu. Sekoita tilli, mäti, sipuli, tilli ja sitruunan mehu yhdessä ranskankerman kanssa kulhossa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se lopuksi joukkoon.
  • Mausta mousse vielä valkopippurilla ja sekoita tasaiseksi.
  • Anna moussen tekeytyä jääkaapissa muutama tunti. Jaa mousse saaristolaisleivän tai ruisnappien päälle. Voit myös laittaa moussen tarjolle kulhossa. Koristele halutessasi tillillä, mädillä ja punasipulilla.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!