Sillipatee

Sillipatee

Sillipatee sopii erinomaisesti joulun juhlapöytään. Valmista patee edellisenä päivänä ja juhlapäivänä voit vain koristella herkun ja nostaa sen pöytään. Helppoa ja herkullista!
20 mins
RUOKALAJI Joulu, Kylmät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesostat
  

  • 6 kpl liivatelehtiä
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 1 rkl vettä
  • 1 prk Vesta Tillisilliä
  • 3 dl ranskankermaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 100 g lohenmätiä valutettuna
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Ohjeet
 

  • Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vuoraa leipävuoka kaksinkertaisella kelmulla.
  • Kuutioi sillipalat 5 mm kuutioiksi. Vaahdota ranskankerma ja kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sinappi, ruohosipuli, mäti, silli ja mausteet. Sekoita tasaiseksi nuolijalla nostellen.
  • Kiehauta sitruunan mehu ja vesi kattilassa ja nosta kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää liivate-lehdet kuuman nesteen joukkoon kattilaan samalla sekoittaen. Kaada neste kattilasta ohuena nauhana silliseoksen joukkoon nopeasti sekoittaen.
  • Kaada massa kelmulla vuorattuun leipävuokaan ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia tai mielellään yön yli.
  • Kumoa patee vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla. Leikkaa ohuita siivuja perunoiden kanssa nautittavaksi tai vaikka leivän päälle.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!