
Sillipatee
Sillipatee sopii erinomaisesti joulun juhlapöytään. Valmista patee edellisenä päivänä ja juhlapäivänä voit vain koristella herkun ja nostaa sen pöytään. Helppoa ja herkullista!
20 mins
RUOKALAJI Joulu, Kylmät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4
Ainesosat
- 6 kpl liivatelehtiä
- 1 rkl sitruunan mehua
- 1 rkl vettä
- 1 prk Vesta Tillisilliä
- 3 dl ranskankermaa
- 3 dl kuohukermaa
- 1 tl Dijon-sinappia
- 1 dl hienonnettua ruohosipulia
- 100 g lohenmätiä valutettuna
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Ohjeet
- Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vuoraa leipävuoka kaksinkertaisella kelmulla.
- Kuutioi sillipalat 5 mm kuutioiksi. Vaahdota ranskankerma ja kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sinappi, ruohosipuli, mäti, silli ja mausteet. Sekoita tasaiseksi nuolijalla nostellen.
- Kiehauta sitruunan mehu ja vesi kattilassa ja nosta kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää liivate-lehdet kuuman nesteen joukkoon kattilaan samalla sekoittaen. Kaada neste kattilasta ohuena nauhana silliseoksen joukkoon nopeasti sekoittaen.
- Kaada massa kelmulla vuorattuun leipävuokaan ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia tai mielellään yön yli.
- Kumoa patee vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla. Leikkaa ohuita siivuja perunoiden kanssa nautittavaksi tai vaikka leivän päälle.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!