Valkoinen ja punainen sillileipä
Bloggaaja "Meanwhile in Longfield" kehitti valkoisen ja punaisen sillileivän Ahti-sillifileistä. Värinsä sillilievät saavat täytteeseen käytetyistä raaka-aineista, valkoinen sillileipä kurkkulohkoista ja punainen sillileipä taas punajuurilohkoista.
30 minutes mins
RUOKALAJI Naposteltavat, Silli ja leipä
ANNOSMÄÄRÄ 10
Ainesosat
Valkoinen sillileipä
- saaristolaisleipää
- 1 pkt Ahti Perinteinen sillifilee
- 120 g smetanaa
- ½ sipulia
- 1 prk Felix Suolakurkkulohkoja
- 2 rkl Dijon-sinappia
- 1 rkl Felix Piparjuuritahnaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 rkl silputtua ruohosipulia
Koristeluun
- silputtua ruohosipulia
Punainen sillileipä
- saaristolaisleipää
- 1 pkt Ahti Matjessillifileetä
- 2-3 kpl Felix Kokonaisia punajuuria
- 1 rkl oliiviöljyä
- 5 kpl keitettyjä kananmunia, luomu
- 120 g smetanaa
- tuoretta tilliä silputtuna
Ohjeet
Valkoinen sillileipä
- Liota sillifileitä vedessä muutaman tunnin ajanSilppua silli, sipuli, suolakurkku sekä ruohosipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi.Sekoita kaikki ainekset hyvin ja anna seoksen maustua jääkaapissa yön yli.Leikkaa saaristolaisleivästä ohuita viipaleita ja laita silliseosta päälle. Koristele leivät lopuksi silputulla ruohosipulilla.
Punainen sillileipä
- Keitä kananmunat kypsiksi.Soseuta sauvasekoittimella punajuuret sekä oliiviöljy tasaiseksi seokseksi. Sekoita punajuuritahnan sekaan smetana.Leikkaa kananmunat viipaleiksi munaleikkurilla. Leikkaa saaristolaisleivästä ohuita viipaleita. Leikkaa sillifileestä noin 1 - 1 1/2 cm:n paksuisia viipaleita.Lado leipäviipaleen päälle ensin kananmunaviipaleita, sen jälkeen punajuuri-smetanatahnaa ja lopuksi vielä sillipaloja. Viimeistele annos silputulla tuoreella tillillä.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!