Vohveli ja sillijäätelö

Voitaikinavohvelit ja sillijäätelöä

Bloggaaja “Vatsasekaisin Kilinkolin” valmisti sillistä jäätelöä, joka sopii talvikauden alkupalaksi tai vaikkapa brunssille. Jäätelöstä voi pyöräyttää pallon höyryävän kuumien blinien päälle tai jäätelön voi tarjota valmiista voitaikinasta tehtyjen vohvelien keralla, kuten bloggaaja teki.
45 minutes
RUOKALAJI Alkupalat, Kylmät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 6

Ainesosat
  

  • 3 kpl voi- tai torttutaikinalevyä
  • 1/2 prk Ahti Perhesilliä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl silputtua tilliä
  • puolikas sitruuna
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • mustapippuria

Ohjeet
 

  • Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
  • Lisää kermavaahdon sekaan tuorejuusto, silli ja tilli, puolikkaan sitruunan raastettu kuori sekä mehu, sinappi ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.
  • Lusikoi seos pakastuksen kestävään astiaan ja peitä tuorekelmulla. Anna pakastua vähintään 4 tuntia.
  • Ota sillijäätelö huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua tai anna sen pehmentyä jääkaapissa noin tunti. Tarjoile sillijäätelö voitaikinavohvelien tai esimerkiksi blinien kanssa.
  • VOHVELIEN VALMISTUS
    Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa valmiit levyt puoliksi ja paista vohveliraudalla keskilämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes vohvelit ovat kypsiä.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!