
Yrtti-valkosipuli-jogurttisilli
Sekoittele raikas sillilisuke jogurtista, yrteistä ja Ahti Perinteisestä sillifileestä. Syö sellaisenaan, dippaa seokseen leipää tai nauti perunoiden kera. Anna maustua vuorokauden verran ennen tarjoilua.
20 mins
RUOKALAJI Lisukkeet
ANNOSMÄÄRÄ 4
Ainesosat
- 1 pkt Ahti Perinteinen sillifilee
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- ½ dl ruokakermaa (15 %)
- ½ dl sokeria
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1½ rkl tuorepuristettua sitruunamehua
- ½ tl mustapippurirouhetta
- n. 2 cm purjosipulin vihreää osaa
- tuoreita yrttejä maun mukaan (esim. korianteri, persilja, timjami, basilika)
Ohjeet
- Huuhtele sillifilee kunnolla tai liota 2 - 3 tuntia vedessä suurimman suolan poistamiseksi.
- Leikkaa sillifilee vinoittain fileen pituussuunnassa noin 1 cm:n viipaleiksi ja kaada päälle sitruunamehu. Anna marinoitua sitruunamehussa sen aikaa kun valmistelet muut ainekset.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita jogurttiin kerma, sokeri, valkosipuli ja pippurirouhe. Lisää tuoreet, silputut yrtit ja purjo. Sekoita lopuksi kaikki ainekset ja anna maustua kylmässä 1 vrk. Silli säilyy kylmässä noin 2 päivää.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!