sillikoulu yrtti valkosipuli-jogurttisilli

Yrtti-valkosipuli-jogurttisilli

Sekoittele raikas sillilisuke jogurtista, yrteistä ja Ahti Perinteisestä sillifileestä. Syö sellaisenaan, dippaa seokseen leipää tai nauti perunoiden kera. Anna maustua vuorokauden verran ennen tarjoilua.
20 mins
RUOKALAJI Lisukkeet
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesostat
  

  • 1 pkt Ahti Perinteinen sillifilee
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • ½ dl ruokakermaa (15 %)
  • ½ dl sokeria
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • rkl tuorepuristettua sitruunamehua
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • n. 2 cm purjosipulin vihreää osaa
  • tuoreita yrttejä maun mukaan (esim. korianteri, persilja, timjami, basilika)

Ohjeet
 

  • Huuhtele sillifilee kunnolla tai liota 2 - 3 tuntia vedessä suurimman suolan poistamiseksi.
  • Leikkaa sillifilee vinoittain fileen pituussuunnassa noin 1 cm:n viipaleiksi ja kaada päälle sitruunamehu. Anna marinoitua sitruunamehussa sen aikaa kun valmistelet muut ainekset.
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita jogurttiin kerma, sokeri, valkosipuli ja pippurirouhe. Lisää tuoreet, silputut yrtit ja purjo. Sekoita lopuksi kaikki ainekset ja anna maustua kylmässä 1 vrk. Silli säilyy kylmässä noin 2 päivää.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!