Sillivoileipäkakku
Voileipäkakku on taas pop! Valmista Sillikoulun silli-voileipäkakku avoversiona. Avonainen voileipäkakku on näyttävä juhlapöydän tarjottava, jossa silli ja kasvikset solmivat maukkaan liiton.
RUOKALAJI Kylmät silliruoat, Silli ja leipä
- 1 kpl pyöreä maalaisleipä
- 1-2 dl maitoa
Tahna
- 1 dl smetanaa
- 1 dl Felix-majoneesia
- 1 tuubi Kallen mätitahnaa 190 g
- 8-10 Ahti Matjessillipaloja
- 5 kpl kirsikkatomaattia neljään osaan leikattuna
- ½ kpl kurkku kuorittuna ja paloiteltuna
- 1 kpl salottisipuli viipaleina (voit käyttää myös punasipulia)
- 4 kpl viiriäisen munaa keitettynä (3 min) ja puolitettuna
- 2 kpl retiisiä ohuina viipaleina
- 2 oksaa tuoretta tilliä
Marinoidut sinapinsiemenet
- ½ dl sinapinsiemeniä
- 3 rkl väkiviinaetikkaa
- 2 rkl sokeria
- 1 dl vettä
- 1 tl suolaa
Marinoidut sinapinsiemenet
Kiehauta sinapin siemenet viisi kertaa siten, että vaihdat veden ennen jokaistakiehautusta. Sekoita etikka, sokeri, vesi ja suola keskenään ja lisää joukkoon sinapinsiemenet. Anna maustua mielellään yön yli.Leikkaa maalaisleivän pohjasta noin 1 cm pois. Leikkaa noin 3 cm paksu kiekko voileipäkakun pohjaksi. Kostuta pohja kauttaaltaan maidolla, levitä päälle leivinpaperi ja anna levätä hetki.