Sillivoileipäkakku
Voileipäkakku on taas pop! Valmista Sillikoulun silli-voileipäkakku avoversiona. Avonainen voileipäkakku on näyttävä juhlapöydän tarjottava, jossa silli ja kasvikset solmivat maukkaan liiton.
45 minutes mins
RUOKALAJI Kylmät silliruoat, Silli ja leipä
ANNOSMÄÄRÄ 8
Ainesosat
- 1 kpl pyöreä maalaisleipä
- 1-2 dl maitoa
Tahna
- 1 dl smetanaa
- 1 dl Felix-majoneesia
- 1 tuubi Kallen mätitahnaa 190 g
- 8-10 Ahti Matjessillipaloja
- 5 kpl kirsikkatomaattia neljään osaan leikattuna
- ½ kpl kurkku kuorittuna ja paloiteltuna
- 1 kpl salottisipuli viipaleina (voit käyttää myös punasipulia)
- 4 kpl viiriäisen munaa keitettynä (3 min) ja puolitettuna
- 2 kpl retiisiä ohuina viipaleina
- 2 oksaa tuoretta tilliä
Marinoidut sinapinsiemenet
- ½ dl sinapinsiemeniä
- 3 rkl väkiviinaetikkaa
- 2 rkl sokeria
- 1 dl vettä
- 1 tl suolaa
Ohjeet
Marinoidut sinapinsiemenet
- Kiehauta sinapin siemenet viisi kertaa siten, että vaihdat veden ennen jokaistakiehautusta. Sekoita etikka, sokeri, vesi ja suola keskenään ja lisää joukkoon sinapinsiemenet. Anna maustua mielellään yön yli.Leikkaa maalaisleivän pohjasta noin 1 cm pois. Leikkaa noin 3 cm paksu kiekko voileipäkakun pohjaksi. Kostuta pohja kauttaaltaan maidolla, levitä päälle leivinpaperi ja anna levätä hetki.
Tahna
- Vatkaa smetana kovaksi vaahdoksi. Yhdistä majoneesi ja mätitahna. Sekoita mätitahnamajoneesija smetana varovasti yhteen ja laita massa pursotinpussiin.Pursota voileipäkakun pohjalle tahnaa kauttaaltaan. Sommittele pursotetun tahnan päälle kaikki raaka-aineet kauniisti. Viimeistele tillillä ja marinoiduilla sinapinsiemenillä.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!