Keitä kuoritut perunat suolatussa vedessä kypsiksi.
Kaada perunoista vesi pois ja anna höyrystyä hetki, jotta ylimääräinen kosteus poistuu. Näin perunamuusin mausta tulee voimakkaampi ja rakenteesta tasaisempi.
Survo perunat perunasurvimella, perunapuristimella tai käsivatkaimella täysin hienoksi. Voit todeta sileyden painamalla nuolijalla perunan pintaan. Mikäli massassa näkyy pieniä kokkareita, voit jatkaa hienontamista tai vaikka siivilöidä massan siivilän läpi. Mikäli pienet kokkareet eivät haittaa, voit edetä seuraavaan vaiheeseen.
Lämmitä hieman maitoa ja ranskankermaa esimerkiksi mikrossa. Olisi hyvä muistaa, että tuotteet olisivat yhdistettäessä saman lämpöisiä. Näin perunamuusia sekoitettaessa rakenteesta ei tule ”liisterimäistä”.
Lisää perunamassan joukkoon maitoseos noin kolmessa osassa. Sekoita ja kääntele massa nuolijalla tasaiseksi.Mausta perunamuusi lopuksi suolalla ja tarkista maku.
Sekoita joukkoon jauhot sekä kananmunat.
Vatkaa valkuaiset kovaksi ja sekoita massan joukkoon.
Paista perunaletut pannulla keskilämmöllä kirkastetussa voissa kypsiksi.
Tarjoile lämpimät perunaletut silli-kylmäsavulohimoussen kera.