Pese juurekset huolellisesti. Kuori palsternakka ja selleri, ohutkuorista porkkanaa ei tarvitse kuoria. Laita kasvikset uunivuokaan, lisää öljy ja suola. Paahda kasviksia 200 °C noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsyneet.
Valmista samalla uunissa ruisleipäkrutongit. Siivuta jälkiuunileipä mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja sivele öljyllä ja mausta suolalla. Paahda 200 °C noin 5 minuuttia, kunnes krutongit tuntuvat rapeilta. Tarkkaile leipiä välillä etteivät tummu liikaa.
Kuumenna kattilassa kasvisliemi ja kerma. Lisää paahdetut kasvikset tehosekoittimeen kasvisliemi-kermaseoksen ja timjamin kanssa. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla. Lisää keittoannosten pinnalle Silliherkkua ja ruisleipäkrutonkeja.