Sillipatee sopii erinomaisesti joulun juhlapöytään. Valmista patee edellisenä päivänä ja juhlapäivänä voit vain koristella herkun ja nostaa sen pöytään. Helppoa ja herkullista!
Kuutioi sillipalat 5 mm kuutioiksi. Vaahdota ranskankerma ja kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sinappi, ruohosipuli, mäti, silli ja mausteet. Sekoita tasaiseksi nuolijalla nostellen.
Kiehauta sitruunan mehu ja vesi kattilassa ja nosta kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää liivate-lehdet kuuman nesteen joukkoon kattilaan samalla sekoittaen. Kaada neste kattilasta ohuena nauhana silliseoksen joukkoon nopeasti sekoittaen.
Kaada massa kelmulla vuorattuun leipävuokaan ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia tai mielellään yön yli.
Kumoa patee vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla. Leikkaa ohuita siivuja perunoiden kanssa nautittavaksi tai vaikka leivän päälle.