Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Fenkolisilli
Fenkoli täydentää silliin makean ja lempeän maun. Mausteliemessä tekeytynyttä fenkolisilliä täydentää salaatin omena. Sopii myös ruisleivän päälle.
Tarjoile silli salaatin kanssa tai leivänpäällisenä. Silli säilyy jääkaapissa noin 2 viikkoa.
Tulosta resepti
Pinnaa resepti
30
minutes
mins
RUOKALAJI
Kylmät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ
4
Ainesosat
1x
2x
3x
1
prk
Ahti Tillisilliä
tai
Vesta Tillisilliä
½
kpl
salaattifenkolia
3
dl
vettä
2
dl
sokeria
2
kpl
laakerinlehtiä
1
tähtianis
1
dl
etikkaa (7%)
Salaatti
½
kpl
salaattifenkolia
1
omena
½
kpl
kurkkua
1
kpl
tuoretta kruunutilliä
Ohjeet
Valuta sillipaloista neste pois ja suikaloi fenkoli.
Kiehauta vesi, sokeri, laakerinlehdet ja tähtianis ja anna kiehua hiljalleen noin 2 minuuttia.
Laita sekaan fenkoli ja etikka. Jäähdytä liemi.
Laita silli ja liemi kerroksittain lasiin tai purkkiin ja laita kansi päälle.
Sillin pitäisi tekeytyä vähintään yhden päivän ajan jääkaapissa ennen kuin sitä syödään.
Salaatti
Leikkaa fenkoli, omena ja kurkku ohuiksi suikaleiksi.
Sekoita salaatin ainekset keskenään. Ripottele päälle tilli.
Kokeilitko tätä reseptiä?
Kokeile lisää Sillikoulun
herkullisia reseptejä!