
Fenkolisilli
Fenkoli täydentää silliin makean ja lempeän maun. Mausteliemessä tekeytynyttä fenkolisilliä täydentää salaatin omena. Sopii myös ruisleivän päälle.Tarjoile silli salaatin kanssa tai leivänpäällisenä. Silli säilyy jääkaapissa noin 2 viikkoa.
30 minutes mins
RUOKALAJI Kylmät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4
Ainesosat
- 1 prk Ahti Tillisilliä
- tai Vesta Tillisilliä
- ½ kpl salaattifenkolia
- 3 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 2 kpl laakerinlehtiä
- 1 tähtianis
- 1 dl etikkaa (7%)
Salaatti
- ½ kpl salaattifenkolia
- 1 omena
- ½ kpl kurkkua
- 1 kpl tuoretta kruunutilliä
Ohjeet
- Valuta sillipaloista neste pois ja suikaloi fenkoli.
- Kiehauta vesi, sokeri, laakerinlehdet ja tähtianis ja anna kiehua hiljalleen noin 2 minuuttia.
- Laita sekaan fenkoli ja etikka. Jäähdytä liemi.
- Laita silli ja liemi kerroksittain lasiin tai purkkiin ja laita kansi päälle.
- Sillin pitäisi tekeytyä vähintään yhden päivän ajan jääkaapissa ennen kuin sitä syödään.
Salaatti
- Leikkaa fenkoli, omena ja kurkku ohuiksi suikaleiksi.
- Sekoita salaatin ainekset keskenään. Ripottele päälle tilli.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!