Fenkolisilli

Fenkolisilli

Fenkoli täydentää silliin makean ja lempeän maun. Mausteliemessä tekeytynyttä fenkolisilliä täydentää salaatin omena. Sopii myös ruisleivän päälle.
Tarjoile silli salaatin kanssa tai leivänpäällisenä. Silli säilyy jääkaapissa noin 2 viikkoa.
30 mins
RUOKALAJI Kylmät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesostat
  

Salaatti

  • ½ kpl salaattifenkolia
  • 1 omena
  • ½ kpl kurkkua
  • 1 kpl tuoretta kruunutilliä

Ohjeet
 

  • Valuta sillipaloista neste pois ja suikaloi fenkoli.
  • Kiehauta vesi, sokeri, laakerinlehdet ja tähtianis ja anna kiehua hiljalleen noin 2 minuuttia.
  • Laita sekaan fenkoli ja etikka. Jäähdytä liemi.
  • Laita silli ja liemi kerroksittain lasiin tai purkkiin ja laita kansi päälle.
  • Sillin pitäisi tekeytyä vähintään yhden päivän ajan jääkaapissa ennen kuin sitä syödään.

Salaatti

  • Leikkaa fenkoli, omena ja kurkku ohuiksi suikaleiksi.
  • Sekoita salaatin ainekset keskenään. Ripottele päälle tilli.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!