Haukipyörykkäkeitto matjessillillä terästettynä
Silli-haukipyörykkäkeitto on makuja tihkuva vaihtoehto perinteiselle lohikeitolle. Matjessillin mausteisuus toimii hienosti kermaisen liemen parina.
45 minutes mins
RUOKALAJI Keitot, Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4
Ainesosat
- 200 g ruodotonta haukea (jauhettuna tai fileenä)
- 3 palaa Ahti Matjessilliä
- 1 kananmunan valkuainen
- suolaa
- 1 dl kermaa
- 8 kiinteää perunaa kuorittuna
- 2 fenkolia
- 2 porkkanaa kuorittuna
- 1 l kalalientä
- 2 dl valkoviiniä
- 3 laakerinlehteä
- 6 maustepippuria
- 1 keltasipuli kuutioina
- 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
- suolaa ja mustapippuria
- tilliä ja ruohosipulia viimeistelyyn
Ohjeet
- Laita hauki ja sillipalat tehosekoittimeen. Hienonna tasaiseksi. Lisää joukkoon valkuainen ja suola. Lisää kerma ohuena nauhana, kunnes massa on sileää ja kiiltävää. Laita massa jääkaappiin maustumaan 30 minuutiksi.
- Leikkaa perunat veneenmallisiksi lohkoiksi. Kuutioi fenkoli ja porkkanat.
- Mittaa kalaliemi, valkoviini, laakerinlehdet ja pippurit kattilaan. Kiehauta. Lisää perunat, porkkanat, fenkoli ja sipuli. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Lisää kerma ja mausteet. Pyöritä kalamassasta pieniä palloja märkien käsien avulla ja lisää ne keittoon. Anna kypsyä 3−4 minuuttia. Viimeistele keitto tuoreella tillillä ja ruohosipulilla.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!