
Fenkolisilli
Fenkoli täydentää silliin makean ja lempeän maun. Mausteliemessä tekeytynyttä fenkolisilliä täydentää salaatin omena. Sopii myös ruisleivän päälle.Tarjoile silli salaatin kanssa tai leivänpäällisenä. Silli säilyy jääkaapissa noin 2 viikkoa.
30 minutes mins
RUOKALAJI Kylmät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4
Ainesosat
- 1 prk Ahti Tillisilliä
 - tai Vesta Tillisilliä
 - ½ kpl salaattifenkolia
 - 3 dl vettä
 - 2 dl sokeria
 - 2 kpl laakerinlehtiä
 - 1 tähtianis
 - 1 dl etikkaa (7%)
 
Salaatti
- ½ kpl salaattifenkolia
 - 1 omena
 - ½ kpl kurkkua
 - 1 kpl tuoretta kruunutilliä
 
Ohjeet
- Valuta sillipaloista neste pois ja suikaloi fenkoli.
 - Kiehauta vesi, sokeri, laakerinlehdet ja tähtianis ja anna kiehua hiljalleen noin 2 minuuttia.
 - Laita sekaan fenkoli ja etikka. Jäähdytä liemi.
 - Laita silli ja liemi kerroksittain lasiin tai purkkiin ja laita kansi päälle.
 - Sillin pitäisi tekeytyä vähintään yhden päivän ajan jääkaapissa ennen kuin sitä syödään.
 
Salaatti
- Leikkaa fenkoli, omena ja kurkku ohuiksi suikaleiksi.
 - Sekoita salaatin ainekset keskenään. Ripottele päälle tilli.
 
 Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun  herkullisia reseptejä!