Konjakki-sinappisilli

20 min. 4:lle

Konjakki-sinappisilli on perinteinen ja hienostunut silli joulupöytään. Sinappikastikkeen valmistamisessa kaikkien sekoitettavien raaka-aineiden on hyvä olla saman lämpöisiä. Voit käyttää ohjeessa konjakin tilalla myös calvadosta tai brandyä.

Konjakki-sinappisilli

Ainekset

  • 1 pkt Ahti Perinteinen sillifilee
  • 0,5 dl makeaa sinappia
  • 0,5 dl Dijon-sinappia
  • 2 rkl sherryetikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 dl ranskankermaa
  • 2 rkl konjakkia
  • 1 dl öljyä
  • 2 oksaa tilliä nypittynä
  • pieni punasipuli kuutioina
  •   pippuria

Valmistusohje

  1. Liota sillifileitä vedessä 2 tuntia.
  2. Kuivaa fileet talouspaperilla ja leikkaa paloiksi.
  3. Sekoita kulhossa sinapit, etikka, sokeri, ranskankerma ja konjakki. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta pippurilla, tillillä ja silputulla punasipulilla.
  4. Lado sillipalat purkkiin kerroksittain kastikkeen kanssa. Anna maustua vähintään 1 vrk kylmässä.