Mustaherukkasilli

20 min. 4:lle

Mustaherukat tuovat liemeen upean värin lisäksi kirpeän ja makean maun. Lisää makua mustaherukkasilli saa herukanlehdistä. Valmista mustaherukkasilliä vaikka syksyn sadonkorjuujuhliin.

Mustaherukkasilli

Ainekset

  • 100 g mustaherukoita
  • 10 kpl mustaherukanlehtiä
  • 2 pkt Ahti perinteinen sillifileetä
  • MAUSTELIEMI
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 2 tl suolaa

Valmistusohje

  1. Puhdista mustaherukanlehdet huolellisesti.
  2. Keitä etikka, sokeri, vesi ja suola kattilassa. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Kaada mausteliemi herukanlehtien päälle ja anna jäähtyä.
  3. Leikkaa sillifileet haarukkapaloiksi. Kokoa huolellisesti puhdistettuun lasipurkkiin kerroksittain sillipaloja, mustaherukoita ja musta-herukanlehtiä. Kaada jäähtynyt liemi purkkiin niin, että sillit peittyvät.
  4. Sulje kansi ja anna maustua kaksi päivää, jonka jälkeen mustaherukkainen silli on valmis nautittavaksi.