Paahdettua siikaa ja anjovisvoita

30 min. 4:lle

Anjovisvoi on monikäyttöinen herkku, joka maustaa ruoan hienolla ja herkällä tavalla. Kokeile voita vaikka perunoiden paistamiseen tai piirakkapohjan valmistukseen.

Paahdettua siikaa ja anjovisvoita

Ainekset

  • nahallista fileetä suomustettua ja ruodotonta siikaa
  •   suolaa ja mustapippuria rouhittuna
  • 3 palaa Abba Anjovisfileetä pieninä kuutioina
  • 100 g pehmeää voita
  • ½ tl mustapippuria rouhittuna
  • 3 rkl isoja kapriksia viipaleina
  • 3 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 2 rkl ruohosipulia
  • 2 rkl sitruunamehua
  •   rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

  1. Mausta siikafileet suolalla ja rouhitulla mustapippurilla kauttaaltaan.
  2. Sekoita pehmeä voi ja anjoviskuutiot tasaiseksi. Mausta mustapippurilla.
  3. Lämmitä paistinpannu keskilämpöiseksi. Sulata noin 1 rkl anjovisvoita ja aseta kalat pannulle nahkapuoli alaspäin. Paahda siikoja noin 3 minuuttia nahkapuolelta. Käännä kalat ja paahda vielä noin minuutti. Nosta kalat pois pannulta talouspaperin päälle. Lisää pannulle 1 rkl anjovisvoita sekä kaprikset.
  4. Anna voin hetki paahtua ja lisää joukkoon loput aineet. Sekoita tasaiseksi ja mausta rouhitulla mustapippurilla. Annostele kastiketta paahdettujen kalojen päälle ja nauti. Voit tehdä anjovisvoita koko anjovispurkin määrästä nostamalla voin määrää 350 g.
  5. Voit kääriä voin tiukkaan kelmuun ja pakastaa myöhempää käyttöä varten.