Paistettua siikaa, silliperunakompottia ja sillisalsaa

Paistettua siikaa, silliperunakompottia ja sillisalsaa

Silli sopii hienosti täydentämään siian lempeää makua. Sillin ja perunan yhdistelmä on suomalaisille tuttu ja tässä reseptissä silliperunakompotti yhdistää ne valmiiksi. Sillisalsa puolestaan sopii täydentämään monia muitakin ruokia.
1 hr
RUOKALAJI Kalaruoat, Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesostat
  

  • 4 kpl siikafilee
  • 2 rkl voita

Silli-perunakompotti

Silli-chilisalsa

  • ½ prk Ahti Perinteinen sipulisilliä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl vaaleaa balsamicoa
  • 1 rkl hienonnettua punaista chiliä
  • ½ hienonnettu punasipuli
  • 3 kuutioitua kirsikkatomaattia

Ohjeet
 

SIlli-chilisalsa

  • Valuta silli ja kuutioi pieniksi kuutioiksi.
  • Sekoita kaikki muut ainekset keskenään silliä lukuunottamatta.
  • Lisää lopuksi silli ja sekoita varovasti.
  • Laita jääkaappiin maustumaan.

Silli-perunakompotti

  • Kuori uuniperunat ja pilko ne yhden sentin kokoisiksi kuutioiksi.
  • Keitä kuutiot suolalla maustetussa vedessä, jätä kypsyydeksi ”al dente”.
  • Kuori ja hienonna kevätsipuli.
  • Valuta ja paloittele sillipalat kuutioiksi.
  • Paista kevätsipulia pienessä määrässä voita. Lisää maito ja kerma. Keitä 5 minuuttia. Lisää perunakuutiot. Keitä 5 minuuttia. Lisää hienonnettu tilli ja kuutioidut sillit.
  • Paista siikafileet voissa ja kokoa annokset.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!