Campari-karpalosilli
Campari ja karpalot tuovat sillille makupariksi raikasta, makeaa ja hapanta. Mikä parasta, Campari-karpalosilli toimii loistavasti ympäri vuoden juhlasta juhlaan ja miksei arkenakin. Hauska vinkki myös joululahjaksi!
15 minutes mins
RUOKALAJI Juhlapöytään, Kylmät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4
Ainesosat
- 1 pkt Ahti Perinteinen sillifilee
- ½ dl Camparia
- ½ dl väkiviinaetikkaa
- 1 dl vettä
- ½ dl sokeria
- 2 rkl karpaloita
- 4 kpl mustapippuria
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 1 kpl laakerinlehti
Ohjeet
- Kiehauta Campari, etikka, vesi ja sokeri. Leikkaa silli paloiksi.
- Pese ja kuivaa lasipurkit huolellisesti. Lado purkkiin kerroksittain kalat, karpalot ja mausteet. Kaada päälle jäähtynyt etikkaliemi ja anna maustua 1 - 2 vuorokautta. Koristele ruohosipulilla ja rosmariinilla.
Vinkki!
VINKKI! Jos haluat vähentää sillin suolaisuutta, niin liota fileitä vedessä 2 tuntia ennen valmistusta.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!