Campari-karpalosilli

Campari-karpalosilli

Campari ja karpalot tuovat sillille makupariksi raikasta, makeaa ja hapanta. Mikä parasta, Campari-karpalosilli toimii loistavasti ympäri vuoden juhlasta juhlaan ja miksei arkenakin. Hauska vinkki myös joululahjaksi!
15 mins
RUOKALAJI Juhlapöytään, Kylmät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesostat
  

  • 1 pkt Ahti Perinteinen sillifilee
  • ½ dl Camparia
  • ½ dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl vettä
  • ½ dl sokeria
  • 2 rkl karpaloita
  • 4 kpl mustapippuria
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1 kpl laakerinlehti

Ohjeet
 

  • Kiehauta Campari, etikka, vesi ja sokeri. Leikkaa silli paloiksi.
  • Pese ja kuivaa lasipurkit huolellisesti. Lado purkkiin kerroksittain kalat, karpalot ja mausteet. Kaada päälle jäähtynyt etikkaliemi ja anna maustua 1 - 2 vuorokautta. Koristele ruohosipulilla ja rosmariinilla.

Notes

VINKKI! Jos haluat vähentää sillin suolaisuutta, niin liota fileitä vedessä 2 tuntia ennen valmistusta.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!