Piparkakkusilli

15 min. 4:lle

Piparkakkusilli saa makunsa piparkakkujen päämausteista. Jouluinen silli sopii saumattomasti joulun kalapöytään. Halutessasi voit käyttää ohjeessa myös valmista piparkakkumaustetta. Piparkakkusilli sopii erinomaisesti voilla voidellun mallasleivän päälle.

Piparkakkusilli

Ainekset

  • 1 pkt Ahti Perinteinen sillifilee
  • 0,5 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 kpl kokonaista kanelitankoa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl kokonaista neilikkaa
  • 1 tl inkivääriä

Valmistusohje

  1. Yhdistä etikka, vesi ja sokeri. Kiehauta seos ja lisää joukkoon mausteet. Kiehauta 2 minuuttia ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
  2. Leikkaa silli paloiksi ja lado puhtaisiin lasipurkkeihin puolilleen. Kaada ja lusikoi päälle maustelientä sekä joukossa olevia mausteita.
  3. Lado toinen kerros silliä purkkeihin ja peitä liemellä. Sulje kansi ja anna maustua ainakin 2 vuorokautta.

VINKKI! Jos haluat vähentää sillin suolaisuutta, niin liota fileitä vedessä 2 tuntia ennen valmistusta.