Pikkelöidyt sienet ja silliä

Pikkelöidyt sienet ja silliä

Hyvin pikkelöidyt sienet sopivat taittamaan täyteläisen sillin makua. Pikkelöidyt sienet voit tarjota myös monen muun aterian kanssa ja sieniä vaihtelemalla saat aikaan aina erilaisen lopputuloksen!
30 mins
RUOKALAJI Kylmät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesostat
  

  • 50 g kantarelleja
  • 50 g mini-siitakkeita
  • 50 g enoki-sientä (voit käyttää myös herkkusientä enokin tilalla)

Liemi

  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl sinapinsiemeniä
  • ½ tl korianterinsiemeniä
  • 6 oksaa timjamia
  • 1 oksa rosmariinia
  • 2 laakerinlehteä

Ohjeet
 

  • Puhdista sienet huolellisesti ja ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä. Laita sienet puhtaaseen lasipurkkiin.
  • Irrota timjamista ja rosmariinista lehdet.
  • Keitä etikka, sokeri, vesi, suola ja mausteet kattilassa. Anna kiehua noin 5 minuuttia.
  • Ripottele timjami ja rosmariini sienten päälle. Kaada liemi kuumana purkkiin ja sulje kansi. Säilytä jääkaapissa vähintään viikon ajan ja tarjoile.

Notes

Kokoa herkullinen annos: Ota sienten pikkelöintilientä ja mausta sillin palat noin 1-2 tuntia ennen tarjoilua. Kokoa annos tuoreista pikkelöidyistä sienistä, sillistä, vihanneksista, salaatista ja perunapyreestä.
Pikkelöinti väh. 1 vko
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!