Piparkakkuinen joulusilli
Piparkakkuinen joulusilli saa makunsa piparkakkujen päämausteista. Tämä joulusilli-ohje sopii saumattomasti joulun kalapöytään. Halutessasi voit käyttää ohjeessa myös valmista piparkakkumaustetta. Piparkakkuinen joulusilli sopii erinomaisesti voilla voidellun mallasleivän päälle.
15 minutes mins
RUOKALAJI Joulu, Kylmät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4
Ainesosat
- 1 pkt Ahti Perinteinen sillifilee
- ½ dl väkiviinaetikkaa
- 1 dl vettä
- ½ dl sokeria
- 2 kpl kokonaista kanelitankoa
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl kokonaista neilikkaa
- 1 tl inkivääriä
Ohjeet
- Yhdistä etikka, vesi ja sokeri. Kiehauta seos ja lisää joukkoon mausteet. Kiehauta 2 minuuttia ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
- Leikkaa silli paloiksi ja lado puhtaisiin lasipurkkeihin puolilleen. Kaada ja lusikoi päälle maustelientä sekä joukossa olevia mausteita.
- Lado toinen kerros silliä purkkeihin ja peitä liemellä. Sulje kansi ja anna maustua ainakin 2 vuorokautta.
Vinkki!
Jos haluat vähentää sillin suolaisuutta, niin liota fileitä vedessä 2 tuntia ennen valmistusta.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!