
Silli-juustopiirakka
Suolainen piirakka on helppo ja nopea tarjottava, joka sopii illanistujaisiin, juhliin ja lounaaksi salaatin kera. Valmista piirakka vaihteeksi sillistä ja tarjoile rapujuhlien ruokaisana lisukkeena.
1 hour hr
RUOKALAJI Juhlapöytään, Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4
Ainesosat
- 10 palaa Abba Ruohosipuli- ja tillisilliä
 - 1 sipuli kuutioituna
 
Piirakkataikina
- 125 g voita
 - 3 dl vehnäjauhoja
 - 1-2 tl vettä
 
Täyte
- 1 rkl voita
 - 3 kananmunaa
 - 2½ dl kermaviiliä
 - 150 g raastettua juustoa (esim. Västerbotten tai Emmental)
 - ½ tl rouhittua mustapippuria
 - 1 tl suolaa
 
Ohjeet
- Sekoita voi ja vehnäjauho keskenään joko monitoimikoneella tai käsin nyppimällä. Lisää joukkoon vesi ja sekoita tasaiseksi.
 - Levitä taikina 24 cm kokoiseen piirakkavuokaan ja anna levätä noin tunti kylmässä. Esipaista piirakkapohjaa 200 °C uunissa noin 12 minuuttia.
 - Kuullota sipulikuutioita voissa noin 5 minuuttia keskilämmöllä. Ota sipulit pois pannulta ja anna jäähtyä.
 - Sekoita kananmunat, kermaviili, juusto ja mausteet keskenään.
 - Levitä sipulit ja sillipalat piirakkapohjalle. Kaada päälle täyte ja paista 200 °C uunissa noin 15-30 minuuttia.
 - Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja tarjoile vaikka rapujuhlien ruokaisana lisukkeena.
 
 Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun  herkullisia reseptejä!