Thai-silli

15 min. 4:lle

Tässä reseptissä silli maistuu sopivasti Aasialta. Lisää joukkoon inkivääriä ja chiliä ja valmista herkku ja paria päivää ennen tarjoilua, jotta saat riittävästi makua.

Thai-silli

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • 1 dl riisiviinietikkaa
  • 1 dl sokeria
  • kaffirlimenlehtiä
  • 150 g Ahti Perinteisiä sillifileitä
  • banaanishalottisipulia suikaloituna
  • 2 cm pala tuoretta inkivääriä viipaleina
  • sokerinruoho ohuina viipaleina
  • 1/2  punaista chiliä ohuina viipaleina

Valmistusohje

  1. Mittaa vesi, etikka, sokeri ja kaffirlimenlehdet kattilaan ja kiehauta liemi. Anna liemen jäähtyä.
  2. Leikkaa sillifileet noin 2 cm paloiksi.
  3. Kokoa kaikki ainekset kerroksittain puhtaaseen lasipurkkiin.
  4. Kaada liemi päälle ja anna maustua kylmässä noin 1-2 päivää. Tarjoile sellaisenaan tai vaikka riisin kera.