sillikoulu sushirullat

Sushirullat wasabisillistä

Abba Smetanasilli on erinomainen täyte susheille, kun sen joukkoon lisää reilusti wasabia. Sushin tulisuutta pystyy säätelemään wasabin määrällä.
45 mins
RUOKALAJI Kylmät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 3

Ainesostat
  

  • 1 prk Abba Silliherkku smetanasilliä
  • 1-2 rkl wasabia
  • ½ pkt sushiriisiä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 3 rkl sokeria
  • 3 tl suolaa
  • 1 avokado
  • 5 nori-leväarkkia
  • seesaminsiemeniä

Tarjoiluun

  • wasabia, soijaa ja inkivääriä

Ohjeet
 

  • Sekoita silliin wasabi ja anna maustua vähintään tunti, mielellään yön yli. Keitä sushiriisi ohjeen mukaan.
  • Sekoita sokeri, suola ja riisiviinietikka. Mausta riisi seoksella ja jäähdytä.
  • Suikaloi avokado.
  • Nosta leväarkille ensin ohut kerros riisiä 3/4 leväarkin mitalta. Lisää sitten riisin puoleen väliin ensin seesaminsiemeniä, sitten avokadoa ja lopuksi wasabisilliä. Kierrä rullaksi ja sulje sauma kostutetulla sormella. Leikkaa rulla noin 10 palaseen ja tarjoile sushit wasabin, soijan ja inkiväärin kera.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!