sillikoulu Thaisilli

Thai-silli

Tässä reseptissä silli maistuu sopivasti Aasialta ja vie sinut makumatkalle Thaimaahan. Lisää joukkoon inkivääriä ja chiliä ja valmista herkku ja paria päivää ennen tarjoilua, jotta saat riittävästi makua.
15 mins
RUOKALAJI Kylmät silliruoat, Lisukkeet
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesostat
  

  • 2 dl vettä
  • 1 dl riisiviinietikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 3 kaffirlimenlehtiä
  • 150 g Ahti Perinteisiä sillifileitä
  • 1 banaanishalottisipuli suikaloituna
  • 2 cm pala tuoretta inkivääriä viipaleina
  • 1 sokerinruoho ohuina viipaleina
  • ½ punaista chiliä ohuina viipaleina

Ohjeet
 

  • Mittaa vesi, etikka, sokeri ja kaffirlimenlehdet kattilaan ja kiehauta liemi. Anna liemen jäähtyä.
  • Leikkaa sillifileet noin 2 cm paloiksi.
  • Kokoa kaikki ainekset kerroksittain puhtaaseen lasipurkkiin.
  • Kaada liemi päälle ja anna maustua kylmässä noin 1-2 päivää. Tarjoile sellaisenaan tai vaikka riisin kera.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!