
Thai-silli
Tässä reseptissä silli maistuu sopivasti Aasialta ja vie sinut makumatkalle Thaimaahan. Lisää joukkoon inkivääriä ja chiliä ja valmista herkku ja paria päivää ennen tarjoilua, jotta saat riittävästi makua.
15 minutes mins
RUOKALAJI Kylmät silliruoat, Lisukkeet
ANNOSMÄÄRÄ 4
Ainesosat
- 2 dl vettä
- 1 dl riisiviinietikkaa
- 1 dl sokeria
- 3 kaffirlimenlehtiä
- 150 g Ahti Perhesilliä
- 1 banaanishalottisipuli suikaloituna
- 2 cm pala tuoretta inkivääriä viipaleina
- 1 sokerinruoho ohuina viipaleina
- ½ punaista chiliä ohuina viipaleina
Ohjeet
- Mittaa vesi, etikka, sokeri ja kaffirlimenlehdet kattilaan ja kiehauta liemi. Anna liemen jäähtyä.
- Kokoa kaikki ainekset kerroksittain puhtaaseen lasipurkkiin.
- Kaada liemi päälle ja anna maustua kylmässä noin 1-2 päivää. Tarjoile sellaisenaan tai vaikka riisin kera.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!