
Uppomunaleipä sillillä
Uppomunaleipä karamellisoidulla sipulilla ja uppomunalla on herkullista niinkin, mutta silli tekee leivästä täydellisen. Tämän reseptin laati bloggaaja “Kokit ja potit”.
30 minutes mins
RUOKALAJI Silli ja leipä
ANNOSMÄÄRÄ 3
Ainesosat
- 4 viipaletta saaristolais- tai ruisleipää
 - ½ prk Ahti Matjessilliä
 - 4 kananmunaa
 - 4 rkl smetanaa
 - 1 tl sinappia
 - herneenversoja tai salaattia
 
Lisäksi uppomunien keittämistä varten
- vettä
 - 1 rkl etikkaa
 
Karamellisoitu sipuli
- 2 keskikokoista keltasipulia
 - 1 valkosipulinkynsi
 - tilkka öljyä
 - 1 rkl sokeria
 - 1 rkl valkoviinietikkaa
 - 1-2 rkl vettä
 
Ohjeet
- Kuori sipulit ja valkosipulinkynsi. Siivuta sipulit ja hienonna valkosipuli.
 - Laita öljy pannulle ja kuullota sipuleja miedolla lämmöllä. Kun sipulit ovat hieman pehmenneet, niin lisää vesi, valkoviinietikka ja sokeri. Sekoita ja anna sipulien hautua pehmeiksi.
 - Sipulien tekeytyessä sekoita smetanaan sinappi. Jaa maustettu smetana leipien päälle. Laita smetanan päälle herneenversoja tai salaattia. Silppua silli valmiiksi.
 - Keitä vesi ja lisää etikka. Pyöritä lusikalla veteen kunnon pyörre ja riko kananmuna pyörteeseen. Helpoiten uppomuna pysyy kasassa, jos keität ne yksitellen. Keitä 4 minuuttia ja nosta uppomuna leivän päälle. Viimeistele sillillä.
 
 Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun  herkullisia reseptejä!