Fenkolisilli

Fenkoli täydentää silliin makean ja lempeän maun. Mausteliemessä tekeytynyttä fenkolisilliä täydentää salaatin omena. Sopii myös ruisleivän päälle.

Tarjoile silli salaatin kanssa tai leivänpäällisenä. Silli säilyy jääkaapissa noin 2 viikkoa.

Valmistusaika
30 min.

Annokset
4

Ainekset

  • 1 prk Ahti- tai Vesta-tillisilliä
  • 1/2 kpl salaattifenkolia
  • 3 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 2 kpl laakerinlehtiä
  • 1 tähtianis
  • 1 dl etikkaa (7%)

Salaatti

  • 1/2 kpl salaattifenkolia
  • 1 omena
  • 1/2 kpl kurkkua
  • 1 kpl tuoretta kruunutilliä

Valmistusohjeet

Valuta sillipaloista neste pois ja suikaloi fenkoli.

Kiehauta vesi, sokeri, laakerinlehdet ja tähtianis ja anna kiehua hiljalleen noin 2 minuuttia.

Laita sekaan fenkoli ja etikka. Jäähdytä liemi.

Laita silli ja liemi kerroksittain lasiin tai purkkiin ja laita kansi päälle.

Sillin pitäisi tekeytyä vähintään yhden päivän ajan jääkaapissa ennen kuin sitä syödään.

SALAATTI

Leikkaa fenkoli, omena ja kurkku ohuiksi suikaleiksi.

Sekoita salaatin ainekset keskenään. Ripottele päälle tilli.