Haukipyörykkäkeitto matjessillillä terästettynä

Haukipyörykkäkeitto matjessillillä terästettynä

Silli-haukipyörykkäkeitto on makuja tihkuva vaihtoehto perinteiselle lohikeitolle. Matjessillin mausteisuus toimii hienosti kermaisen liemen parina.
45 minutes
RUOKALAJI Keitot, Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesosat
  

  • 200 g ruodotonta haukea (jauhettuna tai fileenä)
  • 3 palaa Ahti Matjessilliä
  • 1 kananmunan valkuainen
  • suolaa
  • 1 dl kermaa
  • 8 kiinteää perunaa kuorittuna
  • 2 fenkolia
  • 2 porkkanaa kuorittuna
  • 1 l kalalientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 3 laakerinlehteä
  • 6 maustepippuria
  • 1 keltasipuli kuutioina
  • 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • tilliä ja ruohosipulia viimeistelyyn

Ohjeet
 

  • Laita hauki ja sillipalat tehosekoittimeen. Hienonna tasaiseksi. Lisää joukkoon valkuainen ja suola. Lisää kerma ohuena nauhana, kunnes massa on sileää ja kiiltävää. Laita massa jääkaappiin maustumaan 30 minuutiksi.
  • Leikkaa perunat veneenmallisiksi lohkoiksi. Kuutioi fenkoli ja porkkanat.
  • Mittaa kalaliemi, valkoviini, laakerinlehdet ja pippurit kattilaan. Kiehauta. Lisää perunat, porkkanat, fenkoli ja sipuli. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  • Lisää kerma ja mausteet. Pyöritä kalamassasta pieniä palloja märkien käsien avulla ja lisää ne keittoon. Anna kypsyä 3−4 minuuttia. Viimeistele keitto tuoreella tillillä ja ruohosipulilla.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!