Haukipyörykkäkeitto matjessillillä terästettynä

Silli-haukipyörykkäkeitto on makuja tihkuva vaihtoehto perinteiselle lohikeitolle. Matjessillin mausteisuus toimii hienosti kermaisen liemen parina.

Valmistusaika
45 min.

Annokset
4

Ainekset

  • 200 g ruodotonta haukea (jauhettuna tai fileenä)
  • 3 palaa Ahti Matjessilliä
  • 1 valkuainen
  • suolaa
  • 1 dl kermaa
  • 8 kiinteää perunaa kuorittuna
  • 2 fenkolia
  • 2 porkkanaa kuorittuna
  • 1 l kalalientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 3 laakerinlehteä
  • 6 maustepippuria
  • 1 keltasipuli kuutioina
  • 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • tilliä ja ruohosipulia viimeistelyyn

Valmistusohjeet

Laita hauki ja sillipalat tehosekoittimeen. Hienonna tasaiseksi. Lisää joukkoon valkuainen ja suola. Lisää kerma ohuena nauhana, kunnes massa on sileää ja kiiltävää. Laita massa jääkaappiin maustumaan 30 minuutiksi.

Leikkaa perunat veneenmallisiksi lohkoiksi. Kuutioi fenkoli ja porkkanat.

Mittaa kalaliemi, valkoviini, laakerinlehdet ja pippurit kattilaan. Kiehauta. Lisää perunat, porkkanat, fenkoli ja sipuli. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Lisää kerma ja mausteet. Pyöritä kalamassasta pieniä palloja märkien käsien avulla ja lisää ne keittoon. Anna kypsyä 3−4 minuuttia. Viimeistele keitto tuoreella tillillä ja ruohosipulilla.