Isoäidin silliviettelys 1928

Tätä perinneherkkua ei voi unohtaa joulupöydästä.

Valmistusaika
15 min.

Annokset
4

Ainekset

  • 1 pkt Ahti Matjessillifilee
  • 1 kpl punasipuli
  • 2 kpl keitettyä munaa
  • 1 kpl Granny Smith -omena
  • 1/2 dl suolakurkkukuutioita
  • 100 g saaristolaisleipää

Kastike

  • 1 prk smetanaa (150 g)
  • 1 rkl sinappia
  • ripaus sokeria
  • puolikkaan sitruunan mehu

Valmistusohjeet

Leikkaa sillifileet pieniksi kuutioiksi.

Kuori ja silppua sipuli.

Kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa pieniksi paloiksi.

Kuori munat ja leikkaa hakkelukseksi.

Sekoita sillikuutiot, sipulisilppu, omenapalat, suolakurkkukuutiot ja kananmunahakkelus keskenään. Poista leipäpalasta reunat. Leikkaa leivästä mahdollisimman ohuita lastuja ja paahda leipälastut pannulla rapeaksi.

Vaahdota kastikkeen smetana. Lisää sitruunamehu, sinappi sekä sokeri ja sekoita sillimassaan varovasti.

Laita massaa sopivaan maljaan ja koristele punasipulirenkailla, leikatulla ruohosipulilla ja paahdetulla saaristolaisleipälastuilla.