Lohilaatikko sillillä

Lohilaatikko sillillä

Perinteiseen lohilaatikkoon saat mukaan janssoninkiusauksesta tuttua makua ja suolaisuutta, kun laitat sekaan Vesta matjessilliä. Helppo resepti sopii esimerkiksi mökkiruoaksi, sillä pienen pilkkomisen jälkeen ruoka valmistuu uunissa kuin itsekseen.
2 hours 50 minutes
RUOKALAJI Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 6

Ainesosat
  

  • kg perunoita
  • 2 sipulia
  • 400 g lohta
  • 1 puntti tuoretta tilliä
  • 1 prk Vesta Matjessilliä
  • voita tai öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl kermaa
  • 2 kananmunaa

Ohjeet
 

  • Viipaloi perunat ja sipuli, kuutioi lohi. Hienonna tilli ja pilko halutessasi sillit pienemmiksi paloiksi.
  • Voitele vuoka ja nostele vuokaan kerroksittain perunaa, sipulirenkaita, tilliä, silliä ja lohta. Mausta kerroksittain suolalla ja pippurilla.
  • Sekoita maito, kerma ja kananmunat ja kaada päälle.
  • Paista 180 °C noin 2 tuntia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!