Lämmin varhaisperunasalaatti & silli-kevätsipulivoi

Lämmin varhaisperunasalaatti & silli-kevätsipulivoi

Lämmin varhaisperunasalaatti & silli-kevätsipulivoi on kesäinen ruoka, joka maistuu sellaisenaan tai lisukkeena. Makua salaattiin antaa aromikas silli-kevätsipulivoi, joka viimeistelee annoksen ja kokoaa kaikki kesän maut lautaselle. Tämä on mökkiruokaa parhaimmillaan.
40 mins
RUOKALAJI Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesostat
  

  • 500 g varhaisperunaa pestynä ja keitettynä
  • 3 rkl öljyä
  • 4 kpl vihreää tankoparsaa kuorittuna ja paloiksi leikattuna
  • 2 tankoa varsiselleriä viipaleina
  • 50 g pinaattia
  • 2 kpl kevätsipulia viipaleina
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria rouhittuna

SIlli-kevätsipulivoi

Ohjeet
 

  • Valmista ensin silli-kevätsipulivoi. Ruskista voi kattilassa varovasti. Kaada voi kattilasta toiseen astiaan ja anna jäähtyä hetki. Lisää voin joukkoon kevätsipuli, sillipalat ja ripaus rouhittua mustapippuria. Anna maustua hetki.
  • Puolita perunat pituussuunnassa ja lämmitä paistinpannu keskilämmölle. Lisää pannulle öljy ja perunat. Anna paahtua rauhassa kunnes perunassa on kauniin paahteinen väri. Ryöppää parsa ja selleri kiehuvassa vedessä noin 2 minuuttia. Nosta kasvikset pois ja valuta hyvin. Ryöppää myös pinaattia noin 10 sekunnin ajan.
  • Sekoita paahdetut perunat, kasvikset, pinaatti ja kevätsipuli varovasti keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Voit maustaa koko salaatin silli-kevätsipulivoilla tai tarjota ne erikseen, jolloin jokainen voi maustaa salaattia oman maun mukaisesti.
  • Tarjoile lämmin varhaisperunasalaatti sekä silli-kevätsipulivoi esimerkiksi savustetun siian kanssa.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!