
Lohilaatikko sillillä
Perinteiseen lohilaatikkoon saat mukaan janssoninkiusauksesta tuttua makua ja suolaisuutta, kun laitat sekaan Vesta matjessilliä. Helppo resepti sopii esimerkiksi mökkiruoaksi, sillä pienen pilkkomisen jälkeen ruoka valmistuu uunissa kuin itsekseen.
2 hours hrs 50 minutes mins
RUOKALAJI Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 6
Ainesosat
- 1½ kg perunoita
- 2 sipulia
- 400 g lohta
- 1 puntti tuoretta tilliä
- 1 prk Vesta Matjessilliä
- voita tai öljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 2 dl maitoa
- 2 dl kermaa
- 2 kananmunaa
Ohjeet
- Viipaloi perunat ja sipuli, kuutioi lohi. Hienonna tilli ja pilko halutessasi sillit pienemmiksi paloiksi.
- Voitele vuoka ja nostele vuokaan kerroksittain perunaa, sipulirenkaita, tilliä, silliä ja lohta. Mausta kerroksittain suolalla ja pippurilla.
- Sekoita maito, kerma ja kananmunat ja kaada päälle.
- Paista 180 °C noin 2 tuntia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!