Pikkelöidyt sienet ja silliä

Hyvin pikkelöidyt kasvikset ja sienet sopivat taittamaan täyteläisen sillin makua.

Valmistusaika
30 min.

Annokset
4

Ainekset

  • 50 g kantarelleja
  • 50 g mini-siitakkeita
  • 50 g enoki-sientä (voit käyttää myös herkkusientä enokin tilalla)

LIEMI

  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1/2 tl sinapinsiemeniä
  • 1/2 tl korianterinsiemeniä
  • 6 oksaa timjamia
  • 1 oksa rosmariinia
  • 2 laakerinlehteä

TARJOILUUN

  • Ahti Perhesilliä

Valmistusohjeet

Puhdista sienet huolellisesti ja ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä. Laita sienet puhtaaseen lasipurkkiin.

Irrota timjamista ja rosmariinista lehdet.

Keitä etikka, sokeri, vesi, suola ja mausteet kattilassa. Anna kiehua noin 5 minuuttia.

Ripottele timjami ja rosmariini sienten päälle. Kaada liemi kuumana purkkiin ja sulje kansi. Säilytä jääkaapissa vähintään viikon ajan ja tarjoile.

VINKKI!

Kokoa herkullinen annos: Ota sienten pikkelöintilientä ja mausta sillin palat noin 1-2 tuntia ennen tarjoilua. Kokoa annos tuoreista pikkelöidyistä sienistä, sillistä, vihanneksista, salaatista ja perunapyreestä.

Pikkelöinti väh. 1 vko