Piparkakkuinen joulusilli

Piparkakkuinen joulusilli

Piparkakkuinen joulusilli saa makunsa piparkakkujen päämausteista. Tämä joulusilli-ohje sopii saumattomasti joulun kalapöytään. Halutessasi voit käyttää ohjeessa myös valmista piparkakkumaustetta. Piparkakkuinen joulusilli sopii erinomaisesti voilla voidellun mallasleivän päälle.
15 minutes
RUOKALAJI Joulu, Kylmät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesosat
  

  • 1 pkt Ahti Perinteinen sillifilee
  • ½ dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl vettä
  • ½ dl sokeria
  • 2 kpl kokonaista kanelitankoa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl kokonaista neilikkaa
  • 1 tl inkivääriä

Ohjeet
 

  • Yhdistä etikka, vesi ja sokeri. Kiehauta seos ja lisää joukkoon mausteet. Kiehauta 2 minuuttia ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
  • Leikkaa silli paloiksi ja lado puhtaisiin lasipurkkeihin puolilleen. Kaada ja lusikoi päälle maustelientä sekä joukossa olevia mausteita.
  • Lado toinen kerros silliä purkkeihin ja peitä liemellä. Sulje kansi ja anna maustua ainakin 2 vuorokautta.

Vinkki!

Jos haluat vähentää sillin suolaisuutta, niin liota fileitä vedessä 2 tuntia ennen valmistusta.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!