Silli-chorizopasta

Ahti Tomaattisilli sopii mainiosti mausteeksi chorizopastalle. Silli “sulaa” kastikkeen sekaan, joten maku miellyttää myös niitä, joille silli ei muuten maistu.

Valmistusaika
20 min.

Annokset
4

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 prk Ahti Tomaattisilliä
  • 200 g chorizomakkaraa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 100 g mustia kivettömiä oliiveja
  • 1 tl chililastuja
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl oreganoa
  • 400 g pappardellepastaa
  • 4 rkl hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa
  • 1/2 dl parmesaanilastuja

Valmistusohjeet

Pilko sipuli, valkosipuli, silli ja chorizo.

Aloita paistamaan chorizoja kylmällä pannulla oliiviöljyssä. Odota kunnes rasva alkaa irrota ja paista chorizorasvassa sipuli sekä valkosipuli. Lisää lopuksi joukkoon silli ja kuullota vielä hetki niin, että sillit alkavat "sulaa".

Lisää sitten tomaattimurska ja viipaloidut oliivit. Mausta kastike chililastuilla, suolalla, pippurilla sekä oreganolla. Anna hautua kunnes pasta on valmista.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita pasta kastikkeeseen ja koristele persiljalla sekä parmesaanilastuilla.

Viimeistele pasta pienillä sillipaloilla.