Sillikaviaari ja tilliperunaa

Sillikaviaari on upea, kesäinen lisuke uusille perunoille tai vaikka salaatin seuraksi. Sillikaviaari sopii myös niille, joille silli sellaisenaan ei ole suosikkien joukossa, sillä sillin maku pehmenee sillikaviaariin käytettyjen muiden ainesten ansiosta.

Valmistusaika
30 min.

Annokset
4

Ainekset

  • 250 g Abba Ranskalainen sipulisilliä
  • tai muuta suosikkisilliä
  • 1 kpl punasipuli
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 tl mustapippuria
  • 1/2 sitruunan kuori ja mehu
  • 400 g varhaisperunoita
  • 2 rkl suolaa
  • 1/2 punttia tilliä
  • 2 dl smetanaa

Valmistusohjeet

Hienonna punasipuli niin hienoksi kuin pystyt. Vaahdota smetana kuohkeaksi. Valuta sillipalat siivilässä, kuivaa huolellisesti talouspaperin avulla ja leikkaa sillipalat pieniksi kuutioiksi.

Sekoita hienonnettu punasipuli, kuutioitu silli, ruohosipuli, mustapippuri sekä sitruunan kuori ja mehu vaahdotettuun smetanaan.

Laita kattilallinen vettä kiehumaan ja lisää 2 rkl suolaa.

Kun vesi kiehahtaa, lisää perunat ja anna kiehua kunnes ensimmäiset perunat nousevat pintaan. Ota pois liedeltä ja lisää tilli. Anna olla kuumassa vedessä vielä 8 minuuttia.

Kaada vesi pois ja anna perunoiden vielä höyrystyä hetki.

Leikkaa perunat puoliksi ja tarjoile sillikaviaarin kera.