Sillillä maustettu kala-äyriäiskeitto

Sillikoulun suomalainen versio ranskalaisesta Bouillabaisse-keitosta! Suomalaisista kaloista valmistettu keitto maistuu kesältä, mutta lämmittää myös talvella.

Valmistusaika
60 min.

Annokset
4

Ainekset

  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 sipulia kuutioituna
  • 2 tomaattia kuutioituna
  • 6 perunaa
  • 1 porkkana
  • 1 fenkoli
  • 1 litra kalalientä
  • 3 dl valkoviiniä
  • hyppysellinen sahramia
  • 3 laakerinlehteä
  • 50 g Ahti Perinteinen sipulisilliä
  • 200 g lohta kuutioituna
  • 150 g siika- tai kuhafileeitä
  • 12-15 kpl sinisimpukoita
  • 12-15 kpl katkarapuja
  • 2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria rouhittuna
  • lehtipersiljaa nypittynä

Valmistusohjeet

Kuori ja leikkaa perunat, porkkanat ja fenkolit tasakokoisiksi suupaloiksi.

Kuullota valkosipuli, sipuli ja tomaattikuutiot oliiviöljyssä. Lisää joukkoon porkkanat sekä fenkoli ja jatka kuullottamista vielä hetki.

Lisää joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa.

Lisää sahrami, laakerinlehdet sekä kalaliemi ja laita joukkoon perunat. Mausta suolalla ja anna keiton kypsyä hiljalleen, kunnes juurekset ja kasvikset ovat kypsiä.

Lisää sinisimpukat ja katkaravut. Kypsennä noin 3 minuuttia ja lisää joukkoon lohi- ja sillipalat.

Ota kattila pois liedeltä ja anna kalojen kypsyä kattilassa kannen alla. Paista sillä aikaa siikaan hyvä väri pannulla oliiviöljyssä molemmin puolin. Mausta siika suolalla ja mustapippurilla.

Annostele keitto lautaselle ja viimeistele annos paistetulla siialla ja lehtipersiljalla.