Sillipestopasta parsalla

Yksinkertainen ja nopea sardiinipastan innoittama sillipestopasta on ravitseva sekä herkullinen arkiruoka. Nauti italialaisesta maalaistunnelmasta, johon makua tuo Abban Kesäsilli. 

Valmistusaika
30 min.

Annokset
4

Ainekset

Pesto

  • 8 palaa Abba kesäsilliä
  • 2 ruukkua basilikaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl pieniä kapriksia
  • 1/2 dl raastettua pecorinojuustoa
  • 1 dl oliiviöljyä

Lisäksi

  • 200 g pikkuparsaa tai isoa parsaa pitkittäin halkaistuna
  • suolaa
  • 300 g pastaa (esimerkiksi bucatini)

Viimeistelyyn

  • raastettua pecorinojuustoa
  • raastettua sitruunankuorta

Valmistusohjeet

Aja silli, basilika, sitruunamehu, valkosipulinkynnet, kaprikset, pecorino ja oliiviöljy karkeaksi tahnaksi sauvasekoittimella.

Poista parsoista puiset tyvet ja keitä napakaksi suolatussa vedessä. Keitä pasta samassa vedessä al dente, valuta ja sekoita pesto ja parsat pastan joukkoon.

Viimeistele pasta pecorinoraasteella ja raastetulla sitruunankuorella.