Sillipyörykät

Sillipyörykät ovat pikkusuolainen, josta kukaan ei taatusti ensinäkemällä arvaa pääraaka-ainetta! Sillin kevyt paistaminen voissa ennen soseuttamista parantaa makua, mutta voit myös jättää sen vaiheen pois.

Tarjoile sillipyörykät tomaattisalsakastikkeen ja aiolin kanssa. Ripottele halutessasi päälle tuoreita yrttejä, jos sinulla on niitä.

Valmistusaika
60min.

Annokset
6

Ainekset

  • 2 prk Ahti Perhesilliä á 250 g
  • 500 g puikulaperunaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 kpl salottisipulia
  • 1 kpl kananmuna
  • 1/5 kanelia
  • 1/4 tl sokeria
  • 10 tippaa tabascoa
  • 1 rkl perunajauhoa
  • pippuria
  • voita
  • korppujauhoja
  • öljyä

SALSAKASTIKE:

  • aurinkokuivattu tomaatti
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 2 salottisipulia
  • 1/2 kpl punainen chili
  • 1.5 dl karkeasti silputtuja säilöttyjä tomaatteja
  • 0.5 dl öljyä
  • sokeria

AIOLI:

  • 4 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 dl majoneesia
  • suolaa
  • pippuria
  • sitruunamehua

Valmistusohjeet

Kuori perunat, keitä kypsäksi suolattomassa vedessä ja kaada keittovesi pois.

Paista valutetut ja kuivatut sillit voissa, noin 2-3 minuuttia. Voit toki myös käyttää sillin sellaisenaan.

Raasta valkosipuli ja hienonna salottisipuli.

Laita peruna, silli, valkosipuli, salottisipuli, kananmuna, kaneli, sokeri ja tabasco tehosekoittimen kulhoon ja soseuta hyvin keskenään. Mausta vielä pippurilla.

Laita sekaan perunajauhoja, kunnes koostumus on sopiva. Tee pieniä palloja ja pyöräytä ne korppujauhoissa.

Friteeraa palloja öljyssä kunnes ne ovat kullanvärisiä, ota ne pois ja laita paperipyyhkeelle, joka imee rasvaa.

SALSAKASTIKE
Leikkaa aurinkokuivattu tomaatti ohuiksi suikaleiksi ja hienonna valkosipuli, salottisipuli ja chili.

Sekoita kaikki salsakastikkeen ainekset keskenään ja keitä niitä noin 20 minuutiksi. Pehmennä makua hitusella sokeria.

AIOLI
Raasta valkosipuli ja sekoita se majoneesiin. Mausta majoneesi suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.