Sillitäytteiset kananmunat

Suomessa täytetyillä kananmunilla on usein hiukan vanhahtava maine, mutta “devilled eggs” kuuluu edelleen Yhdysvalloissa jokaiseen bbq-buffettiin. Klassikkoonkin saadaan uutta kulmaa hunaja-dijonsinapilla, vaikka sipulisillin kautta ilmassa on edelleen myös muistot isovanhempien joulupöydästä. Perinteikäs klassikko on sitä toki syystä.

Valmistusaika
20min.

Annokset
4

Ainekset

  • 8 palaa Ahti-juhlasilliä
  • 8 kananmunaa
  • 3 rkl Felix-majoneesia
  • 3 tl hunaja-dijonsinappia
  • 2 rkl silputtua ruohosipulia
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohjeet

Keitä kananmunat koviksi ja jäähdytä. Halkaise kananmunat ja poista keltuaiset.

Murskaa keltuaiset ja sekoita mukaan majoneesi, dijon-sinappi, silputtu ruohosipuli ja puolet sipulisillistä pieneksi hienonnettuna. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

Lusikoi täyte kananmunanpuolikkaisiin ja koristele ruohosipulisilpulla ja lopuilla sillifileillä.