Sinappikuorrutettua siikaa ja Skånen perunoita

Sinappikuorrutettu siika hurmaa täyteläisellä maullaan ja pekonilla maustetut Skånen perunat kruunaavat kokonaisuuden. Kuorrutteen voimakkuutta voit vaihdella juuston ja sinapin eri yhdistelmillä.

Valmistusaika
45min.

Annokset
2

Ainekset

  • 2 fileetä suomustettua ja ruodotonta siikaa

KUORRUTE

  • 150 g Emmental-raastetta
  • 1 kananmuna
  • 1 tl ryynisinappia
  • 5 palaa Abba Sinappisilliä
  • 0.5 dl kuivattua leivänmurua ja korppujauhoa
  • rouhittua mustapippuria

SKÅNEN PERUNAT

  • 2 siivua pekonia
  • 6 kpl perunaa kuorittuna ja kuutioituna
  • 2 pientä sipulia hienona kuutiona
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 puntti ruohosipulia
  • 1 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohjeet

Kuorrute:
Valmista kuorrute sekoittamalla ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.
Levitä kuorrute siian nahkapuolelle tasaisesti. Paahda 220°C uunissa ylävastuksen alla noin 6 minuuttia, kunnes kuorrute on paahtunut ja kala kypsää.

Skånen perunat:
Paahda pekonit pannulla rapeaksi ja laita ne talouspaperin päälle jäähtymään.
Lisää perunat ja sipulit pannulle. Kuullota hetki ja lisää kerma.
Anna hautua kypsäksi miedolla lämmöllä. Hienonna rapea pekoni muruksi.
Lisää lopuksi ruohosipuli ja mausta suolalla ja mustapippurilla.